Teamfoto M. Blokker Multiklus
Werkzaam in Heerhugowaard, hoofdvestiging Egmond aan den hoef

Riool lekkage

Redactie heerhugowaard-verstopping.nl, 24 juli 2024
Als ervaren rioleurs kunnen wij u helpen in Heerhugowaard met een rioollekkage!

Heeft u te maken met een lek in uw riolering?Dit kan aanzienlijke problemen opleveren, zowel op gezondheidsgebied als financieel. Het is doorgaans de vieze geur die verspreid wordt die wijst op een lekke afvoer.

Hoe kunt u een rioollek ontdekken?

Als u een onaangename lucht verspreidt, kan dit een indicatie zijn van een lek in uw riolering. Het kan voorkomen dat u de stank van de lekke riolering van uw buren ruikt. Het ontdekken van een natte plek op de vloer kan erop wijzen dat er een lekkage in uw riolering is.

Oorzaken van een lek in de riolering

Een rioleringssysteem heeft meestal een levensduur van 20-25 jaar. Toch kan de duurzaamheid van het riool worden beïnvloed door tussentijds onderhoud. Slechte of onvoldoende onderhoudswerkzaamheden zijn vaak de reden voor riooldefecten.

Kunt u ziek worden door een lekkage in het riool?

Het is belangrijk om te beseffen dat rioleringsproblemen niet alleen negatieve gevolgen hebben voor uw eigen gezondheid, maar ook voor die van anderen. Het komt voor dat een rioleringslek ervoor zorgt dat u in direct contact komt met verontreinigd afvalwater, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Zowel uw buren als uw huisdieren kunnen gevaar lopen bij blootstelling aan het besmette afvalwater.

Heeft u te maken met een defect in uw rioleringssysteem?

Wanneer er sprake is van een lek in uw rioolsysteem, is het van belang om zo snel mogelijk een expert op het gebied van riolering in te schakelen. Dit is om de kans op schade aan uw woning tot een minimum te beperken. Er zijn meerdere manieren om een lekkage in uw rioolsysteem op te lossen.

Een effectieve reparatiemethode voor het oplossen van het lek in de rioleringsbuis is het aanbrengen van een sok. Door relining toe te passen, kunnen specifieke delen van het riool worden hersteld zonder dat er een complete renovatie nodig is. Het oplossen van het lek in de rioleringsbuis gebeurt door middel van het plaatsen van een speciale sok.

U heeft tevens de optie om het lek te verhelpen door het betreffende segment te vernieuwen. Als de lekkage echter frequent voorkomt of het riool al versleten is. Dan is het raadzaam om een rioolvernieuwing te laten uitvoeren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6013 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!