Teamfoto M. Blokker Multiklus
Werkzaam in Heerhugowaard, hoofdvestiging Egmond aan den hoef
Identificeren van een defecte afwateringsleiding en uw beslissingen Redactie, 9 maart 2024
De ervaren rioleur voor al uw verstoppingen in Heerhugowaard!

Een goed werkende riolering is onmisbaar in uw huis. Helaas kunnen er soms defecten optreden en schade veroorzaken. Hoe kunt u deze problemen opmerken? En welke stappen moet u vervolgens ondernemen?In dit artikel worden verschillende aanwijzingen besproken die duiden op een beschadigd riool en wat de mogelijke oplossingen zijn. Zo bent u goed voorbereid om snel in te grijpen bij problemen.

Hoe u signalen van een kapotte riolering kunt opvangen

Er zijn diverse problemen die kunnen wijzen op een kapotte riolering. Er kunnen kleine problemen voorkomen zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, is er nog geen reden om te denken aan een defecte riolering. Als de problemen aanhouden, is het raadzaam om het riool te laten inspecteren.

Bij verstoppingen is er ook kans op een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw huis. Dit wijst ook op een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstopping hebben een kapot riool als oorzaak. Indien u een kelder heeft, kunnen bij een kapotte riolering water of schimmel optreden in de kelder zelf of in de kruipruimte. In deze situaties is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Hoe ontwikkelt zich schade aan het riool?

Een riool kan door diverse redenen kapot gaan. Zowel interne als externe invloeden kunnen hierbij een rol spelen. Slijtage als gevolg van ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan tot problemen leiden. Maar ook schade door slechte weersomstandigheden kan schade veroorzaken. Wanneer er veel druk op het riool komt te staan, kan dit leiden tot scheuren in het systeem.

Het riool kan afscheuren van de muur of binnenshuis barsten door spanning op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen eveneens leiden tot een defect riool. In deze gevallen is het verstandig om een inspectie van het riool te laten doen voordat met de reparaties begonnen wordt.

Waarom is een rioolinspectie aan te raden?

Rioolspecialisten hebben de beschikking over professionele opsporingsapparatuur om een kapot riool te kunnen herkennen. Als u besluit om een rioolinspectie te laten doen, komt u precies te weten waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Er zijn twee opties voor een inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een specifieke camera, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool grondig te bekijken en problemen te signaleren. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en bekijkt vervolgens waar die rook op specifieke locaties in de riolering verdwijnt. De plaats waar de rook verdwijnt, kan aanduiden waar eventueel een lek in het riool zit.

U kunt een inspectie of herstel van uw riool laten uitvoeren

Denkt u dat uw riool beschadigd is? Of heeft u regelmatig te kampen met problemen in uw afvoer?Wij helpen u met plezier! Neem contact op met M. Blokker Multiklus via 072 879 6013 en maak een afspraak. Daar helpen wij u graag verder met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6013

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!


Reviews van M. Blokker Multiklus

Door J.F
Op 27 april 2023
10

prima ervaring komt op tijd professioneel en vakwerk geleverd

Door marck fh nielen
Op 22 augustus 2022
10

Op basis van foto's snel een heldere offerte gekregen, was ook snel en flexibel met inplannen en hij heeft ook snel en goed twee spoelbakken vervangen. Goede vakman!

Door guus vd berg
Op 2 april 2021
10

Super bedrijf, een echte vakman. Waarvoor geen klus te gek is. Goede service.

Door De Mansies
Op 16 juni 2019
10

Marco heeft het dak van onze aanbouw geplakt en voorzien van zinken randen. Perfect uitgevoerd. 👍🏻👍🏻👍🏻

Door Albert van Leeuwen
Op 13 augustus 2017
10

Prima werk geleverd cv leiding verlengt naar de garage door 45 cm muur.