Teamfoto M. Blokker Multiklus
Werkzaam in Heerhugowaard, hoofdvestiging Egmond aan den hoef

Rioolvliegjes bestrijden in Heerhugowaard

Komt u kleine zwarte vliegjes tegen in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Het is mogelijk dat u te maken heeft met rioolvliegjes die omhoog komen vanwege een rioolprobleem. Om overlast te voorkomen is het raadzaam om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes.

Wat zijn rioolvliegjes

De oorsprong van de rioolvliegjes ligt meestal in het riool, zoals de naam al impliceert. De vliegjes gedijen op vocht en rottend afval en hebben het vermogen om 200 eitjes per dag te leggen. Het oplossen van het rioolprobleem is essentieel voordat u de vliegjes kunt bestrijden en er definitief vanaf kunt komen.

In Heerhugowaard kunt u de rioolvliegjes het beste laten bestrijden door M. Blokker Multiklus!
M. Blokker Multiklus helpt u als u last heeft van rioolvliegjes in Heerhugowaard!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Op plaatsen waar vochtige plekken met voedingsrijk stilstaand water en bacteriën aanwezig zijn, zoals rioolwater, kunnen rioolvliegjes worden aangetroffen. Deze locaties zijn perfect voor de vliegjes om hun eitjes te leggen. Rioolvliegjes worden soms aangetroffen buiten het riool, bijvoorbeeld in putjes, verstopte hemelwaterafvoeren, vochtige kieren of hoeken, vochtige plekken in schuren of garages of vuilnisbakken.

Snel actie ondernemen

Er zijn diverse redenen waarom het van belang is om de rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool, daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. Om de vliegjes grondig te kunnen bestrijden, is het belangrijk om te weten wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes liggen.

Vaak zijn deze eitjes te vinden in de buurt van een lekkage of verstopping in het riool, let dus goed op toiletten en afvoerputjes. Om te controleren of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte overlaat, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes zijn, zullen ze omhoog vliegen en aan het tape vastkleven. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Het kan voorkomen dat u er zelf niet in slaagt om definitief van de rioolvliegjes af te komen. Zolang het rioolprobleem niet is verholpen, zult u de vliegjes niet kunnen verwijderen. Als dit zich voordoet, helpen wij u graag. Voor een blijvende oplossing kunt u hier 072 879 6013 contact opnemen met M. Blokker Multiklus.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met M. Blokker Multiklus via 072 879 6013 of via onderstaand offerte formulier.


Over ons

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6013

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van M. Blokker Multiklus

Door J.F
Op 27 april 2023
10

prima ervaring komt op tijd professioneel en vakwerk geleverd

Door marck fh nielen
Op 22 augustus 2022
10

Op basis van foto's snel een heldere offerte gekregen, was ook snel en flexibel met inplannen en hij heeft ook snel en goed twee spoelbakken vervangen. Goede vakman!

Door guus vd berg
Op 2 april 2021
10

Super bedrijf, een echte vakman. Waarvoor geen klus te gek is. Goede service.

Door De Mansies
Op 16 juni 2019
10

Marco heeft het dak van onze aanbouw geplakt en voorzien van zinken randen. Perfect uitgevoerd. 👍🏻👍🏻👍🏻

Door Albert van Leeuwen
Op 13 augustus 2017
10

Prima werk geleverd cv leiding verlengt naar de garage door 45 cm muur.