Teamfoto M. Blokker Multiklus
Werkzaam in Heerhugowaard, hoofdvestiging Egmond aan den hoef
Houd uw afvoeren schoon om verstoppingen te voorkomen Redactie, 2 januari 2024
Als ervaren rioleringsbedrijf, helpen wij u zo van uw rioolstank af in Heerhugowaard!

Wanneer er een onaangename rioolgeur in uw huis aanwezig is, kan dit wijzen op problemen met de rioolleidingen. Als u wilt beginnen, kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het reinigen van de sifons kan mogelijk de geur verhelpen. Mocht de geur aanhouden, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om onmiddellijk een gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiΓ«nt uit te voeren. U hoeft niet zelf aan de slag te gaan, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

Redenen waarom uw rioolleidingen stinken

Er zijn verschillende oorzaken voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. De volgende factoren kunnen zorgen voor rioollucht in uw huis:Doordat er werkzaamheden worden uitgevoerd, kan de riolering in uw woning beschadigd raken of verzakken. Hierdoor ontstaan er scheuren in de riolering en kan er rioollucht in uw huis komen.

De bron van de rioolstank: verstopte leidingen

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Hierdoor kunnen er onaangename geuren in uw huis achterblijven omdat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan eveneens mogelijk zijn dat het riool zelf verstopt is, in plaats van een leiding. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Heeft u wellicht last van een lekkage in uw leidingen?

Als er een lek is in uw afvoer, kan vuil water en de bijbehorende muffe geur uw huis binnendringen. Dit kan leiden tot vervelende geur en uiteindelijk tot schade door water. Om deze reden is het van groot belang om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u uw afvoer op een goede manier kunt ontluchten

Het is belangrijk dat uw afvoer goed kan ontluchten. De gebruikelijke werkwijze hiervoor is een pijp die uitkomt op het dak van uw huis. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Houd de rioolleidingen vrij van stank door de afvoer regelmatig te gebruiken

De rioollucht kan niet door de afvoer van de wc naar boven komen dankzij een waterslot, dat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd. Als een afvoer gedurende lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot droog komen te staan, waardoor de rioollucht ongehinderd uw woning kan binnendringen. Door regelmatig water door de afvoeren te laten stromen, kunt u voorkomen dat dit gebeurt.

Voorkom rioolstank

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor een rioollucht in uw huis. Vaak zijn etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil de boosdoeners bij verstoppingen. Wanneer je de afvoerputjes regelmatig schoonmaakt kun je eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6013

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!


Reviews van M. Blokker Multiklus

Door J.F
Op 27 april 2023
10

prima ervaring komt op tijd professioneel en vakwerk geleverd

Door marck fh nielen
Op 22 augustus 2022
10

Op basis van foto's snel een heldere offerte gekregen, was ook snel en flexibel met inplannen en hij heeft ook snel en goed twee spoelbakken vervangen. Goede vakman!

Door guus vd berg
Op 2 april 2021
10

Super bedrijf, een echte vakman. Waarvoor geen klus te gek is. Goede service.

Door De Mansies
Op 16 juni 2019
10

Marco heeft het dak van onze aanbouw geplakt en voorzien van zinken randen. Perfect uitgevoerd. πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Door Albert van Leeuwen
Op 13 augustus 2017
10

Prima werk geleverd cv leiding verlengt naar de garage door 45 cm muur.